ZÁKAZNICKÁ PODPORA:  + 420 775 614 460

Slow cooker - elektrický hrnec na pomalé vaření

Pomalý hrnec funguje na principu velmi pomalého vaření, příprava pokrmu v něm slowcooker v1podle potřeby trvá čtyři až deset hodin. Ingredience se vaří při teplotě kolem 95 stupňů Celsia.

Suroviny stačí nakrájet, dát do hrnce, zamíchat, přikrýt, nastavit požadovaný teplotní režim, spustit a dále se již o pokrm nezajímat.

Vyjímatelná kameninová nádoba je vyrobena ze speciální kameniny, která umožňuje použití samostatně pro vaření na sporáku nebo na pečení v troubě. Kameninová nádoba udrží potraviny dlouho teplé.

Pomalý hrnec se vyznačuje technologickým prvkem, jehož podstatou je vestavěný obal stěn. Díky tomuto prvku je možné udržet ve vařiči dlouhodobě nízkou a vyrovnanou teplotu a jídlo se nepřipaluje, ačkoliv se vaří dlouho a není třeba míchání. Jídlo se vaří těsně pod bodem varu, uniká tudíž velmi málo par a jídlo je tudíž jemné, šťavnaté a mimořádně chutné.

  • Uchovává vitamíny v potravinách
  • Snadné používání


Doporučená prodejní cena: 2999 Kč

Popis výrobku
Proč má dušená kuchyně takový úspěch?
Dušením se při vaření, díky nízké teplotě, zamezuje riziko přepálení. Masu dodává tento způsob úpravy vláčnost a umocňuje jeho vůni.

Dušením se vytváří opravdová alchymie chutí a vůní. Díky vaření při nízké teplotě si maso zachovává výjimečnou křehkost. Dušení je také vhodné pro zeleninu. Ta obsahuje vodu a díky tomu se tedy vaří ve vlastní šťávě.

Úspěšné dušení
Připravte a nakrájejte suroviny, namočte vše do tekutiny (např. vývar, voda, víno) a zapněte přístroj. O zbytek se již postará Slow cooker. Vaření je po celou dobu rovnoměrné, poněvadž všude kolem varné nádoby ohřívá vzduch elektrická základna a probíhá při stálé a nízké teplotě. Mezitím, co se jídlo vaří, si vy můžete užívat svých blízkých a přátel. Při stejné teplotě uchovává Slow cooker jídlo v teple do doby, než se otevře poklička.

Fotogalerie

slowcooker 01 slowcooker 02 slowcooker 03


Jak úspěšně zvládnout dušená jídla se Slow cookerem? Postupy a rady:
Zpracování surovin:
V případě, že používáte mražené maso, nechte jej vždy rozmrznout. V některých receptech se k přípravě používá marináda nebo koření, jejichž tekutina maso provoní.

Pro zkrácení času nechte maso naložené v marinádě přes noc. Fazole by se měly namáčet do vody o den dříve, než je použijete k vaření. Vodu z nich posléze vylijte. Rovněž můžete k přípravě pokrmu použít fazole z konzervy, jejichž příprava je časově méně náročná. Optimální čas vaření fazolí: v režimu high 4 hod, v režimu low 8 hod, ne déle.

Certifikáty
Tento výrobek byl akreditován v laboratořích ITC Zlín.

Ke stažení
>> Návod k použití