Moderní produkty pro vaši domácnost

Zákaznická podpora: 775 614 460
Po - Pá 8:00 - 15:00
(mimo uvedenou dobu hlasový záznam)

Recepty

Recepty na pomalý hrnec 3,5 l

  • hovězí kosti (1-3, dle potřeby)

  • 2 střední mrkve

  • 1 petržel

  • 80 g celeru

  • 1 cibule

  • 3 kuličky nového koření

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky černého pepře

  • 1,5 - 2l vody

  • polévkové nudle

  • sůl

  • pepř

Do pomalého hrnce vložíme hovězí kost, přidáme oloupanou zeleninu (nekrájíme) a cibuli, u té sloupneme jenom vnější slupku, jinak ji necháme vcelku. Vše posypeme troškou soli, pepře a přidáme nové koření, bobkový list a černý pepř.

Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené a hrnec zapneme na nízkou teplotu na 7 hodin (je možné klidně i 10 – 12 hodin, vývar bude mít silnější chuť) nebo na vysokou teplotu na 4 hodin. Jakmile je vše měkké, vyndáme kost, zeleninu a vývar přecedíme ideálně přes pláténko nebo velmi jemný cedník. Z kosti obereme maso.

Zeleninu (kromě cibule, tu vyhodíme) nakrájíme na malé kostky, vývar mírně naředíme vodou a dosolíme dle chuti.

Zvlášť si uvaříme nudle do polévky, které potom přidáme do vývaru společně s obraným masem z kosti. Ozdobíme petrželkou.

Kontakt

  • Adresa:Gen. Svobody 48/22, Šumperk
  • Provozní doba:Po-Pá:
    08:00-12:00 12:30-15:00
  • Tel.:775 614 460
  • Email:savingeurope@centrum.cz